Hosta Logo

Hosta Abiqua Drinking Gourd árnyékliliom

Cikkszám: abiqua-drinking-gourd Kategória:

3 500 Ft

A Japánból származó Hosta Abiqua Drinking Gourd árnyékliliom egy egyszerűen gondozható, ugyanakkor rendkívül gyönyörű évelő növény, amely frissességet varázsol a legmélyebb kertzugokba is.

Különböző méretű és bokros növekedésű dísznövény, dekoratív leveleivel, amelyek zöld árnyalatukban, méretükben és mintázatukban is változatosak. A kisebb, keskenylevelű fajták lila virágokat hoznak, míg a magasabb, nagy leveles fajták ideálisak fák alatti árnyékos területek beültetésére, de szoliterként is jól mutatnak.

A virágok nyár második felében jelennek meg, amikor más évelők már elvirágoztak. A fényes, világoszöld vagy csíkozott szív alakú levelek felett hosszú száron ülő nagy fehér vagy kisebb, levendula színű virágok gyönyörűen kibontakoznak.

Különböző fajták kombinálásával különleges kompozíciókat hozhatunk létre a kert árnyékos vagy száraz területein. Ez a növény igénytelen és viszonylag jól tűri a szárazságot, így nincs szüksége különleges gondoskodásra. Kedveli a szűrt fényt és a félárnyékos helyeket. Az egyszínű levelű fajták jobban tűrik a napfényt, míg a tarka levelű változatokat érdemes félárnyékban telepíteni.

Additional information